Lassen

Lassen in eigen atelier en op de bouwwerf
Metaal lassen doen we niet alleen in ons eigen atelier. Onder meer voor de plaatsing van balken en poutrellen [link naar pagina ‘Balken en poutrellen’] op een bouwwerf werken we met meeneemgereedschap om ter plaatse te lassen.

De juiste lastechniek voor de juiste toepassing
We stemmen de te gebruiken lastechniek af op de toepassing:

  • TIG-lassen staat voor ‘Tungsten Inert Gas’. Met deze handmatige lastechniek verkrijgen we de warmte door een kortsluitingsboog te trekken tussen de wolfraamelektrode en het werkstuk. Deze zeer nauwkeurige en zuivere lastechniek gebruiken we voor het lassen van staal, inox en aluminium.
  • MIG/MAG-lassen staat voor ‘Metal Inert Gas/Metal Active Gas’. Dit is de meest voorkomende vorm van lassen. We gebruiken een constante spanning in tegenstelling tot bij TIG-lassen. Bij dit lasproces wordt tijdens het lassen continu mechanisch een draad aangevoerd.
  • Bij elektrisch booglassen gebruiken we een afsmeltende elektrode. Deze dient om een elektrische boog te maken tussen het werkstuk en de elektrode. De techniek van het elektrisch booglassen passen we toe bij lasprojecten op bouwwerven.

Afbeeldingen